Чим засклити веранду на дачі або терасу в заміському будинку

Чим засклити веранду на дачі або терасу в заміському будинку

Дачна веранда або тераса може бути більш функціональною, якщо її засклити. У ній можна розбити зимовий сад або зробити простір для читання, довгих сімейних вечорів за обіднім столом. Навіть якщо опалення там не передбачено, скління захистить від опадів та вітру.

У цій статті ми відповімо на питання, чим засклити веранду приватного будинку або терасу в заміському будинку, що врахувати при виборі певного варіанта, як не помилитися та заощадити.

Що впливає на вибір матеріалів

  • Бюджет. Різноманітність матеріалів, склопакетів та фурнітури дозволяє підбирати рішення під будь-яку суму.
  • Сезонність. Одні віконні конструкції забезпечують герметичність приміщення, інші дозволяють використовувати його лише тоді, коли температура за вікном піднімається вище за нуль.
  • Оформлення. Зазвичай профіль можна заламінувати або пофарбувати, прикрасити скло розкладкою або вітражами.

Чим засклити веранду: типи профілів

Найпоширеніший спосіб засклити веранду  - портальне скління . Вікна займають весь простір від підлоги до стелі, пропускаючи у приміщення максимум природного світла. Це красиво і сучасно виглядає, дозволяє зберегти герметичність, підтримувати тепло та сухість. Технологічна конструкція є безпечною, витримує великі навантаження.

ПВХ

Пластик – це надійний, герметичний матеріал. З нього роблять багатокамерне скління із термовставкою. У нього є кілька переваг:

  • Герметизація приміщення. Якщо провести опалення або поставити систему підігріву по периметру, температура на веранді не відрізнятиметься від решти будинку. Приміщення можна використовувати цілий рік.
  • Довговічність. ПВХ складно пошкодити, він захищений від ультрафіолету, вологості, не пліснявіє. Термін використання – 30-50 років, іноді більше, залежно від вибраного профілю.
  • Безліч квітів. Профіль можна заламінувати в будь-який відтінок RAL або під дерево різних порід.

ПВХ легко очистити простою губкою або ганчіркою. Але варто пам'ятати про досить велику масу. Багатокамерні системи збільшують тиск на фундамент — краще одразу передбачити це у проекті будівництва.

Дерево

Може використовуватись клеєна деревина різних порід. Іноді вона додатково посилюється за допомогою алюмінієвих вставок – армується. Рівень теплозбереження аналогічний до ПВХ, можна ставити багатокамерні склопакети.

Серед переваг:

  • Краса з насиченим кольором та текстурою дерева. Зовні наноситься безбарвний акриловий лак, що надає приємного блиску.
  • Довговічність. Дерево можна порівняти з пластиком за тривалістю експлуатації, іноді (при належній обробці та догляді) його перевершує. Виключено псування через вологість, гниття, комах та інші поширені загрози.
  • Натуральність. Конструкція створюється із природних матеріалів без додавання шкідливих барвників чи клею.

Серед недоліків — висока ціна та досить велика маса. Але якщо у вас дерев'яний будинок, вікна з того ж матеріалу, підібрані в колір, виглядатимуть дуже ефектно.

Алюміній

Якісний матеріал, що фарбується за допомогою порошкової фарби або нанесенням полімерного покриття різної рецептури. Серед переваг:

  • Невелика вага. Скління не сильно навантажує фундамент.
  • Гарний вигляд. Можна пофарбувати в будь-який відтінок RAL.
  • Довговічність. Термін використання матеріалу – понад 50 років. Він добре захищений від корозії та не псується під дією вологості, ультрафіолету.

Як заощадити на монтажі

Щоб значно зменшити витрати, варто враховувати кілька вимог:

  • Використовуйте стандартну фурнітуру. Якщо в приміщенні не зберігається нічого особливо цінного, це буде зайвою витратою.
  • Враховуйте необхідний рівень герметизації. Якщо ви збираєтеся використовувати веранду лише влітку, комплексне утеплення та пластиковий профіль вам ні до чого.
  • Не женіться за найдорожчими типами профілю. Деякі з них створені спеціально для використання на крайній півночі або шумних районах.

Перед замовленням скління веранди, викличте нашого замірникаВін порекомендує матеріали, оцінить складність, складе перелік робіт, розрахує вартість.