Особливості скління котеджів: якими можуть і повинні бути пластикові вікна

Особливості скління котеджів: якими можуть і повинні бути пластикові вікна

Теплий, тихий, світлий, гарний, захищений... Напевно, кожен господар хоче, щоб його будинок був таким. Які ж особливості скління котеджів потрібно враховувати, щоб потім не засмучуватися через несподівані щілини і не шкодувати про заощаджені на протизламній складовій гроші? Розберемося докладніше, адже на кону — комфорт, безпека та внутрішній спокій кожного мешканця!

Особливість № 1 – максимальне збереження тепла

Чи варто багато говорити про те, що обігрів особняка - задоволення не з дешевих! А кому хотілося б витрачати гроші на повітря — у прямому та переносному значенні? Адже якщо рами пропускають таке дороге тепло, то ми витрачаємо фінанси нераціонально. Висновок наступний: встановлювати конструкції, які забезпечують мінімальні втрати. І сьогодні вони не вигадка, а реальність. Наприклад, Теплопакети™, які тепліші за звичайні двокамерні варіанти на... 52 %!

Досягти такого чудового результату вдалося завдяки нанесенню срібного напилення на скло. Останнє до того ж є напівпросвітленим із покращеною прозорістю, що позитивно позначається на зовнішньому вигляді всіх предметів інтер'єру: вони виглядають світлішими та привабливішими. А чи не цього ми домагаємось при організації затишку у своїй «фортеці»?

Не варто скидати з рахунків варіант холодного скління в тому випадку, якщо йдеться про літній дачний варіант. У деяких приміщеннях установка таких склопакетів виявиться більш ніж логічною, тим більше, що вони дозволять ще й заощадити.

Особливість № 2 - практично будь-яка форма та розмір

Скління котеджівСтандартні прямокутні і квадратні конструкції ніхто не скасовував - вони так само продовжують користуватися попитом. Але гідну конкуренцію їм становлять інші геометричні рішення. І в цьому теж полягає унікальність скління котеджів: господар майбутнього житла може втілити практично будь-які фантазії – від круглих варіантів на мансардному поверсі до трапецієподібних із виходом у зимовий сад. Крім того, ПВХ профілі можуть бути виконані у вигляді арок, еркерів, трикутників.

Бажаючі отримати якнайбільше природного світла в приміщенні можуть зупинити вибір на панорамному або кутовому варіанті, де вікна займуть величезні площі. З фасадного боку такий будинок виглядатиме об'ємніше.

Особливість № 3 - протизламний фактор

Антизламні вікна«А як же захистити цю конструкцію від нечесних людей, які прагнуть поживитися за чужий рахунок?» — спитайте ви. Благо, сьогодні гнітючі грати можна залишити в минулому. Натомість цьому залізному елементу фасаду прийшли антивандальні пластикові вікна, які стали рятівним рішенням для перших поверхів, балконів, терас.

У цих конструкціях використовуються:

  • Надійні механізми підйому стулки та роликові запори, за допомогою яких можна з мінімальними фізичними зусиллями додатково захистити будову.
  • Спеціальна фурнітура з грибоподібною цапфою і запірною пластиною у відповідь.
  • Ударостійке скло.

Особливість № 4 - звукоізоляція та захист від сонця

Якщо вам пощастило жити в місцевості, де звуки тиші порушують лише пісні солов'я, стрекіт коників і дзюрчання струмків, вивчати питання звукоізоляції сенсу немає. Якщо ж вікна спальні виходять на жваву трасу (а таке, на жаль, буває часто навіть за містом!) або ви знаєте, що вам будуть докучати сусідські посиденьки, подбайте про створення комфортної і тихої атмосфери. Наприклад, за допомогою Тихопакетів™, які не пропускають сторонні звуки до вашого будинку.

Немаловажний сонцезахисний фактор. По суті, можна обмежитися і стандартними жалюзі чи родетами

Особливість № 5 - декор на будь-який смак та гаманець

Білі – і крапка! Тільки такими профілі були давно. Сьогодні ж дизайнер може підбирати для котеджу рами різних кольорів - від вугільно-чорних або сліпучо-білих до дерева дорогої породи, що імітують текстуру.

І завершальною точкою скління заміського будинку може стати декор. У своєму дещо поверховому особняку, де фантазія не обмежена вікнами в спальню-кухню-вітальню, як у квартирі, є місце для експерименту! Вітражі в просторому холі, візерунки з кристалів Swarovski, тоновані, дзеркальні та фігурні стекла, нанесення малюнків та картин – це далеко не весь список тієї краси, яка може стати частиною котеджу.

Боїтеся, що не зможете врахувати всіх нюансів? Таке станеться, якщо тільки за плечима не буде чути підказки гуру віконної майстерності. З їх допомогою ваш індивідуальний проект стане ще теплішим взимку, прохолодним літом, що зачаровує зовні і привабливим усередині. А все завдяки обов'язковому, але при цьому найсвітлішому елементу інтер'єру, без якого навіть найбільший і найдорожчий будинок перетвориться на темну коробку.

Звертайтесь у компанію Львівський балкон і ми з радістю допоможемо Вам врахувати всі особливості скління котеджів та заміських будинків