Піноблоки vs пазогребневі плити. Де різниця?

Піноблоки vs пазогребневі плити. Де різниця?

Іноді для скління балкона потрібно спочатку встановити міцну та надійну основу – парапет. Особливо він має значення, якщо планується тепле скління пластиковими вікнами. І тут важливий момент: із чого буде виконано парапет. Адже від нього залежить довговічність, міцність конструкції та безпека мешканців квартири. Найчастіше використовується піноблоки або пазогребневі плити. Кожен із цих матеріалів має свої особливості.

Піноблоки

Піноблок це відносно молодий матеріал. Йому лише близько ста років. Для порівняння, вік дерева чи цеглини вимірюється тисячами років. Піноблоки вважаються різновидом бетону. Вони виготовляються з цементного розчину, піску та води з додаванням піноутворювача. Час їхньої служби практично безмежний. Матеріал не гниє, не втрачає міцності. Але при цьому любить убирати вологу, тому в приміщеннях з піноблоками часто може бути пересушене повітря.

Ширина блоків близько 20 сантиметрів, що забирає площу балкона. Ще один мінус – матеріал дуже крихкий. Доставка та розвантаження ніколи не обходяться без втрат.

Пазогребневі плити

Пазогребневі плити мають у своєму складі гіпс. Зовні вони легко відрізняються. Кожна плита має виступи чи поглиблення для стикування з іншими плитами. Такий спосіб монтажу дозволяє забезпечити швидке, міцне та точне з'єднання. Згодом властивості плит не змінюються, тому вони простоять довгі роки.

Матеріал вологостійкий. Він не схильний до руйнувань від впливу атмосферних опадів. Конструкція з пазогребневих плит не вимагає додаткового оштукатурювання, що спрощує оздоблювальні роботи та скорочує витрати на оздоблювальні матеріали.

Одна із суттєвих переваг пазогребневих плит — їх компактність. Вони мають ширину всього 10 сантиметрів, тому їх використання для облаштування парапету балкона заощаджує такий важливий корисний простір. Крім того пазогребневі плити мають міцний термічний вплив, тому вони відмінно підходять для зовнішніх стін приміщення. У поєднанні з утеплювачем чудово зберігають тепло, а також створюють гарну звукоізоляцію приміщення.

Як видно, обидва матеріали підходять для монтажу парапетів. Кожен з них має свої переваги, але більш сучасний, зручний у роботі та експлуатації матеріал – пазогребневі плити. Оцінити їх уже змогли сотні клієнтів компанії "Львівський балкон"