Панорамне скління балкона: плюси та мінуси

Панорамне скління балкона: плюси та мінуси

Так як панорамне скління тільки набирає популярності в нашій країні, навколо цієї теми ходить багато чуток і немов самі собою виникають різні міфи та «страшилки». Наша компанія не перший рік займається склінням, і ми вирішили розставити все по своїх місцях і дати об'єктивний розбір переваг та недоліків такого підходу. Сподіваємося, він виявиться для вас корисним.

Переваги панорамного скління

Переваг у такого підходу чимало. Для кращого розуміючи впорядкуємо їх:

  • На балкон проникає більше природного світла . Це важливо, якщо ви хочете вирощувати рослини або візуально збільшити доступний простір на лоджії. Пам'ятайте, що природне світло впливає на біоритми людини, а прокидатися в залитій сонцем кімнаті набагато легше і приємніше, ніж у наповненій тінями та сутінками.
  • Засклення підходить для вирішення дизайнерських завдань . Балкон виглядає красивішим і оригінальнішим, стає більш помітним. Якщо ви прагнете створення будинку комфортної обстановки, звернути увагу на панорамне скління варто неодмінно.
  • Підхід зберігає всі переваги стандартного скління . Рами захищають будинок від стороннього шуму, роблять приміщення теплішим. Відсутність перегородок при правильному підході до монтажу робить мікроклімат на балконі приємнішим для людини.

На цьому переваги не закінчуються, але ми привели найзначніші. Перейдемо до недоліків.

Недоліки панорамного скління

Оскільки ми займаємося панорамним склінням, логічніше було б зовсім не згадувати про недоліки панорамного скління. Однак наша компанія звикла будувати відносини з клієнтами в умовах максимальної відкритості, а тому перерахуємо недоліки скління з використанням панорамних склопакетів:

  • Веліка вага. При використанні панорамного склиння навантаження на несучу плиту збільшується і це обов'язково потрібно враховувати. Щоб встановити панорамні рами, потрібна попередня оцінка стану балкона фахівцями.
  • Більша залежність від якості. Щоб експлуатувати балкон з панорамним склінням було зручно і це не давало вам жодних негативних емоцій, зверніть увагу на виробника конструкції. У цій справі дуже важливо замовити рами у перевіреного постачальника — механізми не вийдуть з ладу.
  • Висока ціна. Панорамне скління складніше і коштує більше, ніж стандартний підхід із встановленням рам. Це потрібно враховувати і одразу розуміти, на який бюджет ви розраховуєте.


Ми дали вам об'єктивний аналіз переваг та недоліків панорамного скління. Тепер вибір лишається за вами. Проконсультуйтеся з нашими фахівцями та дізнайтеся, чи підходить технологія для вашого типу лоджії чи балкона.