Вирівнювання підлоги на балконі

Вирівнювання підлоги на балконі

Перед виконанням оздоблювальних робіт необхідно вирівняти чорнову основу: завдяки цьому забезпечується вища міцність конструкції. Якщо виконувати монтаж чистового покриття на стару бетонну підлогу, руйнування основи продовжиться, що незабаром призведе до порушення цілісності оздоблювального шару.

Тому використовують різні способи вирівнювання поверхні. Вибір робиться з урахуванням стану чорнової підлоги та призначення приміщення, яке планується облаштовувати на балконі. Враховують і тип скління, оскільки це впливає рівень вологості.

Особливості вирівнювання підлоги на балконі: основні засоби.

Як правильно зробити роботи на лоджії:

  • не слід використовувати суміші, що вирівнюють, у великій кількості: це може призвести до обтяження конструкції, що прискорить руйнування бетонної плити;
  • вирівнювання підлоги на балконі, який не планується засклювати, проводиться з ухилом у бік парапету (3-5° або 1 см на 1 м ширини), завдяки цьому забезпечується відтік рідини (опадів);
  • рекомендується використовувати негігроскопічні, морозостійкі матеріали для обробки поверхонь на нескленій або неопалюваній лоджії.

Перед тим як вирівняти підлогу на балконі, доцільно розглянути різні способи:

  • бетонна стяжка;
  • застосування самовирівнюючих сумішей (наливна підлога);
  • регульовані лаги;
  • укладання готових плит (деревно-стружкових, гіпсокартонних).

Кожен із способів дозволяє отримати конструкцію різної висоти. Якщо планується облаштовувати опалювальне приміщення, на стелі якого буде утеплювач, висота конструкції підлоги не повинна бути великою, тому що в цьому випадку поверхня стель трохи опуститься.

Види вирівнювання підлоги

Основні варіанти:

  • "мокрий" спосіб;
  • "сухий".

У першому випадку застосовується цементно-піщаний розчин або суміш, що самонівелюється. Технології їхнього монтажу відрізняються, але в обох випадках використовують рідкі склади. Такі варіанти частіше вибирають для оздоблення підлоги на неопалюваній або нескленій лоджії. В даному випадку розчини на основі цементу забезпечать міцність основи, але покриття при цьому залишиться не підданим дії вологи.

Якщо вирівнюють підлогу на балконі, який планується опалювати, можна використовувати дерево, гіпсокартон. Ці матеріали руйнуються під час контакту з водою.

На заскленому балконі ймовірність впливу рідини на матеріали оздоблення невисока, але їх слід ретельно захистити від вологи.

Гігроскопічними матеріалами можна покрити підлогу на лоджії своїми руками. Ми ж радимо Вам звернутись до професіоналів

Компанії «Львівський балкон». допоможе якісно та надійно виконати роботи.по вирівнюванні підлоги та монтажу балкону Звертайтесь до нас

Вирівнювання підлоги стяжкою

Можливо кілька варіантів:

  • пов'язана стяжка підлоги на лоджії;
  • конструкція на розділовому шарі;
  • плаваюча стяжка;
  • застосування плит.

Перший варіант передбачає необхідність укладання цементно-піщаного розчину безпосередньо на чорнову основу (бетонну плиту). Для підвищення адгезії на поверхню наноситься склад грунтовки.

Недоліком цієї технології є схильність до впливу перепадів температур, вологи. При регулярному промерзанні цементна стяжка деформується швидше.

При використанні конструкції на гідроізоляційному шарі між чорновою плитою основи та стяжкою розташовується захисне покриття, що перешкоджає намоканню цементно-піщаного розчину. Як гідроізоляція використовують рулонні матеріали.

Стяжка, що плаває, передбачає необхідність монтажу утеплювача перед заливкою розчином.

Теплоізоляційний матеріал дозволяє зменшити втрати втрати через основу. Для захисту цементного розчину та утеплювача попередньо слід зробити укладання гідроізоляційного матеріалу. Стяжка називається плаваючою, тому що при її монтажі не передбачається зчеплення з вертикальними поверхнями. Це дозволяє уникнути деформації, збільшує термін служби.

Виконується ще й сухе стягування підлоги на балконі. У разі цементно-піщаний розчин не використовується. Вирівнювання основи проводиться із застосуванням жорстких плит: деревинно-стружкових, гіпсокартонних. Під цим покриттям має бути шар теплоізоляційного матеріалу. В основі конструкції - метод сухого засипання керамзитом. Для надання покриттю жорсткості роботу починають із монтажу лаг по всій площі балконної основи.

Вирівнювання підлоги плиткою

Такий метод підходить у випадку коли чорнова основа на балконі рівна. Дрібні дефекти ховаються складом, що клеїть. Більші нерівності можна усунути за допомогою цементного розчину. Якщо жоден вид оздоблювального матеріалу не підходить для балкона, а основа сильно деформована, потрібно покрити стяжкою. На вирівняну поверхню укладається плитка.

Недоліком такого оздоблення на балконі є необхідність обігріву основи. Це пов'язано з тим, що таке покриття не затримує тепло, отже, відноситься до холодних матеріалів.